Bonjour in de collegezaal

Na de snelle opkomst van het digibord in het onderwijs is nu de beurt aan de tabletcomputers zoals de iPad en de Samsung Tablet. Er wordt op vele scholen en door vele docenten al geëxperimenteerd met de mogelijkheden van een tablet. In combinatie met een digibord of touchscreen kan een tablet een grote toegevoegde waarde hebben. Wanneer je je tablet linkt aan je digibord kun je vanaf een afstand je digibord besturen, aantekeningen maken bij lessen maar ook de geweldige educatieve apps die er al zijn gebruiken via projectie op je digibord. Maar hoe doe je dat dan? En welke apps zijn daarvoor geschikt?

Ik heb bij de UvA, sinds vrijdag 8 juni op de locatie Amsteldijk, een test opstelling geimplementeerd. Hierdoor is het mogelijk om content op je iPhone, iPad of iPod touch draadloos met Apple TV naar de beamer en luidsprekers te streamen. Daarnaast kun je ook met een Android device eenvoudig een verbinding maken met de AppleTV  opstelling (bijvoorbeeld met ZappoTV)

Ik ben van mening dat het onderwijs bij oa. de UvA en HvA deze nieuwe toepassing goed kan gebruiken.

Op vrijdag 15 juni 2012(15:00) en woensdag 20 juni 2012(15:00) geef ik een demo van de voor- en nadelen. De presentatie kun je hier alvast bekijken. Bonjour in de collegezaal bij de UvA.

 

Ik ben benieuwd of ik iemand enthousiast kan krijgen om een pilot met AppleTV op te mogen starten.

4 thoughts on “Bonjour in de collegezaal

  1. Oh? Ook iPhone inmiddels? Is verbinden over de verschillende netwerken (UvA /eduroam) mogelijk?

  2. Alle UvA medewerkers kunnen op de locatie Rivierstaete gebruik maken van de AppleTV test opstelling via het SSID eduroam en het SSID uva. Uiteraard werkt dit ook met je iphone…

    Als ik een go krijg ga ik de test uitbreiden…..

  3. Ik neem aan dat de Apple TV bedraad wordt aangesloten in het subnet waar ook de interface van eduroam/uva ssid aangekoppeld is? Of er is een apart AppleTV ssid?

  4. De AppleTV is inderdaad bedraad aangesloten en in hetzelfde LAN(subnet) als van de medewerker geplaatst. Het maakt op dit moment voor een medewerker niet uit of hij/zij gebruik maakt van ssid eduroam/uva. De medewerker komt altijd in hetzelfde( V)LAN uit.

Geef een reactie